dr. sc. Drago Martinović

  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider

Najave

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Fra Petar Sesar

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Press clipping

Arhiva

Powered by mod LCA

Dokumenti

POBJEDA VIŠESTRUKIH BH PRVAKA KOŠARKAŠA ŠIROKOG UZ KAMERE JAVNE TELEVIZIJE SUSJEDNE DRŽAVE Ispis
Nedjelja, 11. ožujka 2012.

Vjerojatno ćete čitajući ovaj naslov pomisliti što je sada ovo? Iako volim šport ipak neću pisati o športu, već o medijima odnosno o javnom televizijskom servisu kao ogledalu društva i odnosu javne televizije prema javnosti (građanima) koja ga financira i kojoj je odgovoran.


Događaj koji mi je dao ideju da napišem ovaj članak je kao što i naslov govori košarkaška utakmica. Naime, najuspješniji športski kolektiv u Bosni i Hercegovini HKK Široki WWin je u 24. kolu  regionalne ABA lige, u Gradskoj športskoj dvorani Pecara, 10. ožujka, pred više od 4.000 gledatelja, uvjerljivo pobijedio ekipu Cedevite iz Zagreba, jednu od najboljih momčadi ABA lige, rezultatom 76:65. Ovo nije vijest za naslovnice jer u posljednjih nekoliko godina košarkaši Širokog su pobjeđivali i mnogo jače protivnike kao što su Cibona, Partizan, Crvena zvezda…, a u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini osam puta su osvojili prvenstvo Bosne i Hercegovine i isto toliko puta bili pobjednici kupa BiH i uspješni su sudionici regionalne lige od njenog nastanka. Vijest je da je utakmicu uživo prenosila javna televizija susjedne države - Hrvatska televizija.
Hrvatska televizija je otkupila pravo prijenosa 17 utakmica ABA lige, dok naš  Javni radio-televizijski servis odnosno javni emiteri u Bosni i Hercegovini kojih imamo čak tri, nisu pokazali zainteresiranost za otkup prava prijenosa utakmica ABA lige u kojoj košarkaši Širokog osmorostruki prvaci BiH već dugi niz godina uspješno nastupaju. Budući da je stvoren za javnost i financiran iz javnih sredstava, javni servis je odgovoran javnosti (građanima), pa se stoga opravdano postavlja pitanje za koju javnost i u čijem interesu javni emiteri u Bosni i Hercegovini emitiraju i proizvode program. Ali ipak na zadovoljstvo građana i brojnih ljubitelja športa u Bosni i Hercegovini Hrvatska televizija, javna televizija susjedne Republike Hrvatske, uživo je prenosila navedenu utakmicu. Nadamo se da će na zadovoljstvo ljubitelja športa u Bosni i Hercegovini javni emiteri u Bosni i Hercegovini već iduće sezone pokazati zainteresiranost za prijenos utakmica ABA lige i na taj način promovirati našu državu u kojoj ipak ima svijetlih primjera kao što je to danas HKK Široki „športski ponos (Bosne i) Hercegovine“.

Bilo je užitak gledati utakmicu, uživo, ali i putem malih ekrana, u kojoj su košarkaši Širokog dominirali i na kraju zasluženo pobijedili. Ali, ništa manji užitak nije bio slušati komentatora HTV-a Slavka Cvitkovića i sukomentatora utakmice Vladu Vanjka koji su u potpunosti prenijeli atmosferu iz dvorane Pecara na nas koji smo sjedili i uživali ispred malih ekrana. Zadivljujuće je i njihovo poznavanje rada i funkcioniranja HKK Široki, ali i želja da prenesu gledateljima što više informacija o „športskom ponosu Hercegovine“. Zato zaslužuju javnu pohvalu, kao i Hrvatska televizija koja je u najljepšem svjetlu promovirala Široki Brijeg.