KOČERINSKI MALIŠANI DOBILI IGRALIŠTE

otvorenje igralista dragoDječje igralište 'Oaza radosti' izgrađeno u dvorištu Osnovne škole 'Kočerin', prigodnom svečanosti, igrom i druženjem djece i njihovih roditelja, predano je na korištenje kočerinskim mališanima.

„Inicijalna sredstva za izgradnju dječjeg igrališta dobili smo od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a pomoć nije izostala niti od lokalnih i županijskih struktura vlasti. Ideja o izgradnji dječjeg igrališta proistekla je od samih roditelja među kojima sam i ja i koliko vidim da je pun pogodak što me uistinu veseli. Moram također istaknuti u svoje ime i u ime dr. sc. Drage Martinovića tajnika Udruge da sigurno nećemo stati na ovome i da ćemo nastaviti s projektima na našem Kočerinu, nadam se uz potporu sviju vas ovdje okupljenih“, rekao je nakon otvorenja dječjeg igrališta Stanko Bazina predsjednik Udruge 'Creatus' koja je nositelj projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta. Prigodom završetka projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta članovi Udruge 'Creatus' djeci su darovali prigodne poklone.

Djeca i njihovi roditelji nisu skrivali zadovoljstvo dobivenim igralištem smještenim u središtu Kočerina jedne od najvećih mjesnih zajednica koja se nalazi u sastavu Grada Širokog Brijega. „Ovo je hvale vrijedan projekt, a po reakcijama naše djece može se vidjeti što ovo igralište za njih znači. Hvala svima koji su pridonijeli da dobijemo ovo igralište“, rekao je jedan od vidno raspoloženih roditelja. „Ovo je najljepši dan u mom životu“, rekao je jedan od mališana, na što nije potreban daljnji komentar.

otvorenje igralista drago1

Nositelj projekta izgradnje i opremanja Dječjeg igrališta 'Oaza radosti' je Društvo za kulturu, edukaciju i društvena istraživanja 'CREATUS' iz Kočerina. Vrijednost projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta je 10.000 KM. Igralište je smješteno u dvorištu Osnovne škole 'Kočerin' na površini od 240 m². Omeđeno je betonskim zidom, postavljene su sprave za igru, a unutar igrališta ugrađeni su koševi za smeće i postavljene klupe za sjedenje.

Dječje igralište je izgrađeno uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Izgradnju i opremanje dječjeg igrališta pomogli su i Grad Široki Brijeg, Vlada ŽZH, JU 'Ceste ŽZH', JKP 'Čistoća' Široki Brijeg, 'Coming' Široki Brijeg, MZ 'Kočerin' i Osnovna škola 'Kočerin'. Mepas, Mci, Namex i pizzeria Majkić su počastili djecu sa sokićima, slatkišima i picom.

Još jednom zahvala svima koji su pomogli u ostvarenju ovog projekta, a na radost naših najmlađih.

djecje igraliste vecernji

Večernji list, 18. 9. 2018.

djecje igraliste dnevni

                Dnevni list, 18. 9. 2018.

 

Search