dr. sc. Drago Martinović

  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider

Najave

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Fra Petar Sesar

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Press clipping

Arhiva

Powered by mod LCA

Dokumenti

ZAHVALJUJUĆI TELEVIZIJI REPUBLIKE SRPSKE I TV1 HERCEGOVINA IZLAZI IZ MEDIJSKE BLOKADE Ispis
Subota, 21. srpnja 2012.

U proteklih nekoliko dana zahvaljujući javnom emiteru RTRS-u (Radiotelevizija Republike Srpske) i komercijalnoj  televiziji TV1 moglo bi se reći da Zapadna Hercegovina izlazi iz medijske blokade. Naime, na RTRS-u je 19. srpnja u emisiji „Pečat“ prikazan 8-minutni prilog iz Zapadne Hercegovine, a TV1 je 18. srpnja u središnjem informativnom programu emitirala također 8-minutni prilog iz Širokog Brijega administrativnog sjedišta Županije Zapadnohercegovačke. Bitno je napomenuti da su oba priloga bila afirmativna kako za Hercegovinu odnosno Zapadnu Hercegovinu tako i za cijelu BiH, iz razloga što su u navedenim prilozima prikazani potencijali odnosno mogućnosti razvoja i razvijenosti ovog dijela BiH, od jedne u bivšoj državi od najnerazvijenijih područja u prošlom stoljeću do danas jedne od najrazvijenijih regija u BiH.


U nekim razvijenim zemljama, ali i zemljama iz regije ovo vjerojatno nebi bilo nešto o čemu se treba pisati, ali s obzirom na dosadašnji odnos javnih emitera prema ovom dijelu BiH i da prema podacima RAK-a (Regulacijske agencije za komunikaciju) u Bosni i Hercegovini od 43 televizijske postaje i tri javna televizijska emitera niti jedna televizijska postaja nema sjedište u Zapadnohercegovačkoj (kao i u Posavskoj i Hercegbosanskoj županiji), a u Hercegovačko-neretvanskoj županiji/kantonu jednoj po površini najvećih županija/kantona u Federaciji BiH su svega dvije televizijske postaje, prilozi navedenih televizija dobivaju na vrijednosti.

Široki Brijeg centar je i sjedište Zapadnohercegovačke županije. Do 90-ih godina prošlog stoljeća Široki Brijeg bio je jedna od najnerazvijenijih općina, a sada je među prvih 10 po stupnju razvoja. 99% stanovništva čine Hrvati. Gotovo da nema obitelji u ovom kraju iz koje u posljednjih 50 godina barem jedan član nije otišao na rad u inozemstvo, a kući se vratio s kapitalom i radnim navikama. Zato Široki Brijeg danas ima dvostruko više zaposlenih nego prije rata... Zapadna Hercegovina živi život tihog bojkota i bunta, kroz koji Hrvati ovog područja jasno daju do znanja da moraju biti shvaćeni i prihvaćeni, prije svega od službenog Sarajeva i bošnjačke političke idile, mada među strankama s hrvatskim predznakom ovdje ne cvjetaju ruže, ističe se između ostalog u prilogu emisije „Pečat“ RTRS-a.

Županija Zapadnohercegovačka ima ambiciju da postane turistički centar ne samo Hercegovine nego i cijele BiH. Široki Brijeg kao središte ove županije je danas jedna od najrazvijenijih općina u Hercegovini, a jedan od pokazatelja je da je u ovoj općini registrirano više od 1.100 gospodarskih subjekata, istaknuto je u prilogu TV1. Ovih dana TV1 je svojim signalom pokrila šire područje Općine Široki Brijeg. Za svoj projekt širenja zemaljskog signala, TV1 je dobila punu podršku rukovodstava ove Općine. Program TV1 gledatelji sa ovog područja mogu pratiti posredstvom svojih  TV prijemnika, na kanalu 28 UHF. {jcomments on}

Večernji list, 24.7.2012.