ODRŽANA 'NOĆ MUZEJA' U ŠIROKOM BRIJEGU

noc muzeja2U organizaciji Franjevačkog muzeja i galerije u Širokom Brijegu, je uz dopuštenje Hrvatskoga muzejskog društva, 1. veljače u vremenu od 18 do 24 sata po drugi puta održana 'Noć muzeja'. Tema ovogodišnje 'Noći muzeja' je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“.


Na samom početku programa 'Noći muzeja' nazočne je pozdravio fra Vendelin Karačić voditelj umjetničkoga programa Franjevačke galerije, a 'Noć muzeja' je otvorila akademska slikarica Kristina Ćavar.
U izložbenom prostoru Galerije postavljena je izložba radova studenata Grafičkog dizajna s kolegija Vizualnih komunikacija Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo. Izloženi su diplomski radovi i plakati koji su nastali na kolegiju Vizualne komunikacije, te nekoliko video uradaka u selekciji voditelja kolegija profesora Bojana Hadžihalilovića i višeg asistenta Sandra Drinovca koji je održao predavanje na temu “Kreativnost na ALU Sarajevo“.

noc muzeja
U trećem dijelu 'Noći muzeja' je Stalni likovni postav Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg koji je otvoren 6. listopada 2015. godine, a od prošle godine proširen računalno-generiranim tekstovima i slikama, odnosno uz pomoć proširene stvarnosti.

'Noć muzeja' održana je i u Franjevačkoj arheološkoj zbirci “Sv. Stjepan Prvomučenik” Gorica u Općini Grude.

Search