dr. sc. Drago Martinović

  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider

Najave

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Fra Petar Sesar

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Press clipping

Arhiva

Powered by mod LCA

Dokumenti

Reagiranje: ŠIROKI BRIJEG NE ZASLUŽUJE NASLOVNICU VEČERNJEG OD NEDJELJE Ispis
Utorak, 29. siječnja 2013.

Otvoreno pismo uredništvu Večernjeg lista
Široki Brijeg i građani Širokog Brijega ne zaslužuju da ih se postavlja u kontekst terorističkog akta ili blaže rečeno postavljanja eksplozivne naprave na glavnom zagrebačkom trgu. Naime, na naslovnici Vašeg cijenjenog lista, čiji sam redoviti čitatelj, od nedjelje 27. siječnja na 2/3 naslovnice stoji: BOMBAŠI POŠLI NA SVADBU U Š. BRIJEG.


Opće poznato je da senzacionalizam, crna kronika, kriminal i žutilo prodaju novine, ali mišljenja sam da i tu trebaju postojati granice, a posebice kada se radi o jednom ozbiljnom listu kao što je Večernji. Više je razloga zašto navedeni naslov nije najblaže rečeno korektan, ali navest ću samo dva i to da apsolutno nema nikakve poveznice da se ime Širokog Brijega postavlja u kontekst s činom (i riječi u naslovnici bombaši) kojega će svaki normalan čovjek osuditi, a i s druge komercijalne strane osobno mi je poznato da je Široki Brijeg na 1. mjestu po prodanim primjercima Vašeg cijenjenog lista u BiH. Još ću dodati da je Večernji list jedan od najutjecajnijih medija na hrvatskom jeziku ne samo u Širokom Brijegu, nego i na području Bosne i Hercegovine gdje žive Hrvati. To sam naveo u svom radu pod nazivom „Postojeće stanje medija na hrvatskom jeziku u BiH“ predstavljenom na okruglom stolu o medijskom izvještavanju o hrvatskom pitanju u BiH održanom u Mostaru prije nekoliko dana, a na temelju provedenog istraživanja prema kojemu su uz web portale Večernji list glavni medij na hrvatskom jeziku u BiH. Stoga od Vas tražim da objavite ovo pismo, ali i da se ispričate, vašim vjernim čitateljima, za naslov u nedjeljnom Večernjem listu (iako pretpostavljam da je naslov pisan u Zagrebu, ali to ne umanjuje odgovornost uredništva u BiH).
mr. sc. Drago Martinović, Široki Brijeg

 

Naslovnica - Večernji list izdanje za BiH, nedjelja 27.1.2013.

Naslovnica - Večernji list izdanje za RH, nedjelja 27.1.2013.

Ovo pismo sam poslao u nedjelju (27.1.) uredništvu Večernjeg lista izdanja za BiH za rubriku pisma, reagiranja, polemike i nije objavljeno. Isto pismo sam poslao u ponedjeljak zastupniku čitatelja Večernjeg lista u Zagrebu i nisam dobio odgovor. Još jedna zanimljivost vezana je za navedenu naslovnicu Večernjeg lista od nedjelje, a to je da na web portalu www.vecernji.hr postoji mogućnost pregleda naslovnica Večernjeg lista BiH, ali je (ne)namjerno izostavljena naslovnica od nedjelje što po mom mišljenju ipak na neki način priznaju svoju grubu grešku.