PO PRVI PUTA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ DODIJELJENE NAGRADE I PRIZNANJA ZA NAJBOLJE LIKOVNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

dodjelanagrada likovno 2021U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u kino dvorani u Grudama 28. svibnja 2021. godine, po prvi puta u Županiji Zapadnohercegovačkoj, održana je svečanost dodjele nagrada i priznanja djeci s poteškoćama u razvoju i učenicima osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj za najbolje likovne radove na temu vatrogastva.


Na samom početku svečanosti dodjele nagrada nazočne je pozdravio dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke istaknuvši zadovoljstvo velikom zainteresiranošću učenika za izradu likovnih radova na temu vatrogastva. „Zahvaljujem ponajprije svim učenicima na trudu koji su uložili, ministrici Mikulić, te svim ravnateljima i nastavnicima i učiteljima bez kojih zasigurno ovaj natječaj nebi bilo moguće provesti. Već sada možemo najaviti sljedeći natječaj na temu zaštite i spašavanja, a koji ćemo raspisati u povodu Dana civilne zaštite“, rekao je između ostalog ravnatelj Martinović.
Na Natječaj za likovne radove učenika osnovnih škola i djece u poteškoćama u razvoju na temu vatrogastva koji je raspisala Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa županijskom Službom za zaštitu od požara pristiglo je 965 radova učenika iz 14 osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj i djece s poteškoćama u razvoju iz škola i javnih ustanova za djecu s poteškoćama u razvoju.

Likovni radovi su razvrstani u četiri kategorije. Prvoplasirani radovi su uz novčanu nagradu u iznosu 100 KM dobili i priznanja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Drugoplasirani radovi su nagrađeni s novčanom nagradom u iznosu 70 KM, a trećeplasirani s novčanom nagradom u iznosu 50 KM. Zahvalnice za sudjelovanje na natječaju dobilo je 14 osnovnih škola, Dom „Marija naša nada“ Široki Brijeg i JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški.

 

Search