OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE I DAN CIVILNE ZAŠTITE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

dan cz 2022 1U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Županijskog stožera civilne zaštite u Ljubuškom je 25. veljače 2022. godine svečanom sjednicom Županijskog stožera civilne zaštite obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

 

 

Na samom početku svečane sjednice ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović istaknuo je da je Županijski stožer civilne zaštite u 2021. godini održao 11 izvanrednih, pet redovitih i jednu svečanu sjednicu, te da je protekla godina bila u znaku stanja nesreće.

„U prošloj godini vrijedno je izdvojiti usvajanje Procjene ugroženosti i Plana zaštite od požara u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te Procjene ugroženosti od prirodnih i drugih nesreća. U 2021. godini izradili smo i projekt Poligona za vježbe pripadnika službi zaštite i spašavanja. Uz pomoć Razvojne agencije „Herag“, a u okviru IPA II programa prekogranične suradnje BiH – Crna Gora, ovih dana bi trebali krenuti u realizaciju projekta izgradnje poligona za vježbe i obuku naših pripadnika službi i postrojbi civilne zaštite, kao i u opremanje službi zaštite i spašavanja“, rekao je između ostalog Martinović.

Pogledajte VIDEO RTV HB sa svečane sjednice Stožera!

Search