FEDERALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DODIJELIO ZNAČKU CIVILNE ZAŠTITE RAVNATELJU UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE ŽZH DR. SC. DRAGI MARTINOVIĆU

znacka FSCZ11Dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dobitnik je značke civilne zaštite Federalnog stožera civilne zaštite.



U obrazloženju prijedloga za dodjelu značke civilne zaštite između ostalog stoji da je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u 2021. godini svojim radom i nesebičnim zalaganjem dao veliki doprinos promicanju ugleda, razvoju i unaprjeđenju sustava zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a samim tim i u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ali, ne samo u 2021. nego i prethodnih godina od kada je na čelu Uprave civilne zaštite (od 2016. godine). Uprava civilne zaštite je na čelu s ravnateljem i načelnikom Županijskog stožera civilne zaštite Martinovićem obavljala brojne aktivnosti u smjeru prevazilaženja novonastale situacije pojave, a potom i širenja koronavirusa i to veoma učinkovito i uspješno, a pored toga nastavljene su aktivnosti u smjeru opremanja službi zaštite i spašavanja, a i u 2021. godini ugovorena je polica osiguranja od nezgode za pripadnike službi zaštite i spašavanja.

znacka FSCZ 2
Svoj doprinos u razvoju sustava zaštite i spašavanja ravnatelj dr. sc. Drago Martinović daje i u svom znanstveno-stručnom radu autorstvom nekoliko znanstvenih i stručnih radova na temu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Ravnatelj Martinović izabran je kao predstavnik civilne zaštite u Predsjedništvo Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, Predsjedništvo Crvenog križa FBiH, Predsjedništvo Društva Crvenog križa BiH, te je 16. srpnja 2020. godine izabran za potpredsjednika Društva Crvenog križa BiH.
“Nakon što sam prošle godine dobio pohvalu zaštite i spašavanja Ministarstva sigurnosti BiH, ovo je još jedna velika nagrada za moj rad u sustavu zaštite i spašavanja i znak da se rad isplati. Zahvaljujem svojim suradnicima, članovima Stožera, te svima iz struktura civilne zaštite u našoj Županiji jer je ovo veliko priznanje i njihova zasluga. Ono što mogu obećati je da ću nastaviti svoj rad u smjeru jačanja sustava zaštite i spašavanja sukladno temeljnim načelima civilne zaštite, načelu humanosti, supsidijarnosti i solidarnosti”, izjavio je dobitnik značke civilne zaštite Federalnog stožera civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

U povodu 1. ožujka Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, Federalni stožer civilne zaštite na svojoj 46. redovitoj sjednici održanoj 21. veljače 2022. godine donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i pravnim osobama, društvenim i drugim organizacijama i udrugama za posebne zasluge iz područja zaštite i spašavanja u 2021. godini. Priznanja Federalnog stožera civilne zaštite za zasluge u području zaštite i spašavanja tijekom 2021. godine dobilo je 37 pravnih osoba i pojedinaca.

Search