U ŠIROKOM BRIJEGU PREDSTAVLJENA KNJIGA „ODNOSI S JAVNOŠĆU U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE“ AUTORA DR. SC. DRAGE MARTINOVIĆA

predstavljanje knjige3U hotelu „Park“ u Širokom Brijegu 1. srpnja predstavljena je knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ autora dr. sc. Drage Martinovića.


Nakon prikazivanja videa o knjizi „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ autor knjige dr. sc. Drago Martinović je zahvalio na dolasku svima koji su izdvojili svoje vrijeme da bi nazočili predstavljanju knjige, te istaknuo: „Nešto manje od 20 godina bavim se odnosima s javnošću i lokalnom samoupravom, medijima, komunikacijama, na Sveučilištu u Mostaru 2006. godine upisujem poslijediplomski studij, te u međuvremenu počinjem i praktično raditi tada kao savjetnik načelnika općine za odnose s javnošću, što je dodatno povećalo moj interes za odnose s javnošću, dalo mi dodatni poticaj za izučavanje odnosa s javnošću i na znanstvenoj razini, sve do najvišeg akademskog stupnja obrazovanja“.

predstavljanje knjige1


Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega uputio je pozdrave svima i čestitao autoru na knjizi koja će kako je rekao naći svoju primjenu u općinama i gradovima, te pohvalio rad autora knjige u vrijeme kada mu je bio savjetnik za odnose s javnošću.

Prof. dr. sc. Božo Skoko sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji je i jedan od recezenata knjige istaknuo je da je posebna vrijednost knjige da daje koristan teorijski pregled i istodobno praktični uvid. „Knjiga je iznimno korisna, informativna i sadržajna, pisana razumljivim i jasnim stilom, pa će nedvojbeno pronaći svoju publiku – ne samo među studentima i onima koji se bave odnosima s javnošću u lokalnoj samoupravi, već i među političarima općenito, kako bi postali svjesniji moći komuniciranja, kao i široj javnosti koja je sve svjesnija svoje moći utjecanja na političke odluke i oblikovanje svoje budućnosti“, rekao je između ostalog prof. Skoko.

Prof. dr. sc. Božo Skoko bio je i u ulozi izaslanika Hrvatske udruge za odnose s javnošću nakladnika knjige, te je rekao da je knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ prva knjiga u nakladništvu HUOJ-a autora iz Bosne i Hercegovine u čijem nakladništvu su izašle knjige prijevoda poznatih svjetskih znanstvenika iz područja odnosa s javnošću.

U ime nakladnika Saveza općina i gradova Federacije BiH na predstavljanju knjige nazočio je Hazim Okanović koji je snimao i fotografirao cijelu svečanost predstavljanja knjige.

Prof. dr. sc. Ilija Musa sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je predstavljajući knjigu istaknuo da će knjiga biti od koristi kako studentima tako i praktičarima za odnose s javnošću.

predstavljanje knjige4

Dr. sc. Đorđe Obradović, doc., sa Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku jedan od recezenata knjige je na poseban i na sebi svojstven način predstavio knjigu istaknuvši da posebnu vrijednost knjizi daje „Pjesma jednom Brijegu“ Antuna Branka Šimića u 10. poglavlju knjige u kojoj autor opisuje imidž Grada Širokog Brijega.

Miroslav Landeka savjetnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Grada Mostara je između ostalog rekao da knjiga spaja odnose s javnošću u BiH i Hrvatskoj, te dodao: „Ova knjiga će biti odličan kompas, orijentir, povoljan vjetar za plovidbu nemirnim morem za svakog službenika odnosa s javnošću u lokalnoj samoupravi u Bosni i Hercegovini, jer ovdje su odnosi s javnošću, usuđujem se reći iz svoje dugogodišnje prakse, bar za trećinu kompliciraniji nego igdje na svijetu“.

Organizacija predstavljanja knjige bila je na vrhunskoj razini s eminentnim imenima iz područja odnosa s javnošću znanstvenicima i praktičarima, ali i s odličnom posjećenošću.

U programu predstavljanja knjige osim autora i predstavljača sudjelovali su voditelj programa Marinko Karačić novinar i voditelj Radio postaje Široki Brijeg, moderatorica programa Ana Marija Dedić, glavna urednica Radija Mostarska panorama i u glazbenom dijelu programa nastupili su Jelena i Marija Sesar.

Knjiga Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave napisana je na 264 stranice i kroz 10 poglavlja obrađuje teme definiranja odnosa s javnošću i lokalne samouprave, kriznu komunikaciju u jedinicama lokalne samouprave, online medije, internu komunikaciju, strateško komuniciranje, odnose s medijima, medije i participativnu demokraciju u jedinicama lokalne samouprave i imidž grada. Nakladnici knjige Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave su: Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Hrvatska udruga za odnose s javnošću. Recezenti knjige su: prof. dr. sc. Najil Kurtić, prof. dr. sc. Božo Skoko, prof. dr. sc. Vedada Baraković i dr. sc. Đorđe Obradović, docent.

knjiga sponzori

Dr. sc. Drago Martinović znanstveni suradnik i docent, zaposlenik je javne uprave. Od 2008. do 2016. godine u jedinici lokalne samouprave na mjestu savjetnika za odnose s javnošću, a od 2016. do danas u županijskoj upravi na mjestu rukovoditelja. Prije 2008. godine zaposlenik u realnom sektoru. Aktivni sudionik Domovinskog rata. Autor tri knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova i članaka iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, online medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu. Oženjen je i otac troje djece.

 

 

Search