U ZAGREBU PREDSTAVLJENA KNJIGA „ODNOSI S JAVNOŠĆU U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE“ AUTORA DR. SC. DRAGE MARTINOVIĆA

predstavljanje knjige zagreb 1Nakon Širokog Brijega i Rijeke u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu je 24. studenoga predstavljena knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ autora dr. sc. Drage Martinovića.



Knjigu su osim autora doc. dr. sc. Drage Martinovića predstavili prof. dr. sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, Mario Aunedi Medek, predsjednik HUOJ-a, a voditelj programa bio je Marinko Karačić s Radio postaje Široki Brijeg.

Nakon prikazivanja videa o knjizi „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ autor knjige dr. sc. Drago Martinović se zahvalio Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću (HUOJ) nakladniku i organizatoru predstavljanja knjige, kao i svima koji su izdvojili svoje vrijeme i došli na predstavljanje knjige.

„Ono što su Luka Modrić, Mbappe i Ronaldo u svjetskom nogometu, to su večerašnji predstavljači moje knjige u području odnosa s javnošću u Hrvatskoj ali i puno šire, te im od srca zahvaljujem na odazivu“, rekao je autor knjige dr. sc. Drago Martinović, te nastavio: „Knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ je nakon knjiga „Komuniciranje jedinica lokalne samouprave s javnošću i „Mediji i promocija participacije građana u lokalnoj samoupravi“ nastavak mog višegodišnjeg znanstvenog, ali i praktičnog rada u području odnosa s javnošću i lokalne samouprave. Ono o čemu sam ponajviše razmišljao tijekom pisanja knjige je na koji način i kako pisati da knjiga istovremeno bude prihvatljiva, onima kojima je prvenstveno i namijenjena, studentima i predavačima na visokim učilištima, ali i izabranim dužnosnicima i djelatnicima za odnose s javnošću u jedinicama lokalne samouprave, odnosno u javnoj upravi. Prema prvim reakcijama čini se da sam uspio, što me jako veseli.

predstavljanje knjige zagreb 3

Mario Aunedi Medek, predsjednik HUOJ-a izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska udruga za odnose s javnošću nakladnik knjige „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ 17. izdanja Biblioteke PRint, te nastavio o razvoju struke: „Naša se struka u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj razvija na visokokvalitetnoj razini. Za HUOJ je veoma važna i regionalna suradnja, te smo u tom smjeru prije tri godine pokrenuli međunarodnu nagradu dword (the! award), koju ćemo dodijeliti na našoj konferenciji krajem ovog mjeseca“.

Prof. dr. sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu se kratko osvrnuo na pojedina poglavlja u knjizi kojih je ukupno 10 napisanih na 264 stranice. „Zadnjih 10-ak godina Biblioteka PRint objavljuje knjige domaćih autora koji se vode globalnim trendovima, ali ih nastoje prilagoditi standardima koji vladaju na našem području. To su knjige prof. dr. Ane Tkalac Verčič, Ermine Duraj i našega Drage. Posebna vrijednost knjige koju večeras predstavljamo leži u činjenici da daje koristan teorijski pregled i istodobno praktični uvid, s posebnim fokusom na prakse lokalne samouprave u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je između ostalog prof. dr. sc. Božo Skoko.

Krešimir Macan komunikacijski stručnjak je istaknuo nekoliko primjera dobre i loše prakse odnosa s javnošću u hrvatskih gradovima. Govoreći o radu djelatnika za odnose s javnošću Krešimir Macan je između ostalog rekao: „Danas djelatnici za odnose s javnošću u općinama i gradovima moraju za društvene medije raditi videa, proizvoditi sve sami, biti redakcija. Stoga je potrebno osigurati dovoljan broj ljudi i financijska sredstva što možda ne razumiju pojedini čelnici jedinica lokalne samouprave“.

predstavljanje knjige zagreb 4

Search