Drago Martinović

Životopis

Zaposlenik u javnoj upravi. Od 2008. do 2016. u jedinici lokalne sampouprave, a od 2016. do danas u županijskoj upravi. Prije 2008. godine zaposlenik u realnom sektoru. Autor dvije knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, novih medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu. Voditelj seminara, obuka i treninga. Po obrazovanju inženjer prometa, diplomirani novinar, te magistar društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, odsjek odnosi s javnošću, a od veljače 2014. doktor društvenih znanosti. Oženjen i otac troje djece.

 • 2019. Izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent Sveučilište Sjever
 • 2017.   Izbor u znanstveno zvanje znanstveni suradnik 
  Matični odbor za društvene znanosti-polje informacijske i komunikacijske znanosti Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj RH
 • 2014.   Doktor znanosti 
  Doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu
  (Mentor: prof. dr. Najil Kurtić)
 • 2009.   Magistar znanosti
  Magistrirao na Filozofskom falkultetu Sveučilišta u Mostaru (Mentor: prof.
  dr. Besim Spahić)

Upisan u registar znanstveno-istraživačkih radnika u FBiH i u Hrvatsku znanstvenu bibliografiju. Konzultant Saveza općina i gradova FBiH. Certificirani stručnjak za odnose s javnošću (CSOJ).

Popis objavljenih radova možete pronaći i u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji.
Matični broj znanstvenika /MZOŠ RH/: 349783

Kontakt podaci:


Kočerin, 88220 Široki Brijeg
Bosna i Hercegovina


Mob: +387 63 796 648


www.dragomartinovic.com

Search