dr. sc. Drago Martinović

  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider
  • mr. sc. Drago Martinović - Slider

Najave

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Fra Petar Sesar

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

www.dragomartinovic.com

Ovdje možete naručiti knjigu

Download knjige - PDF

Press clipping

Arhiva

Powered by mod LCA

Dokumenti

UTEMELJENA "HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI“ BiH Ispis
Srijeda, 22. kolovoza 2012.

Ovih dana u Registar udruga u Federaciji BiH upisana je „Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti“ BiH (HAZU BiH) sa sjedištem u Mostaru, u ulici Kneza Višeslava Humskog bb. U Bosni i Hercegovini već od ranije djeluju tri Akademije i to: Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti i Akademija nauka i umjetnosti BiH.

„Temeljna svrha osnivanja „Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti“ BiH sa sjedištem u Mostaru je poticanje i razvoj znanosti,  unapređenje temeljnih i primijenjenih znanstvenih istraživanja,  poticanje i unaprjeđenje umjetničke djelatnosti i na taj način ćemo pokušati dati svoj doprinos općem dobru hrvatskog naroda i drugih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini i samoj državi Bosni i Hercegovini. Znanstvenim i umjetničkim radom svojih članova i njihovim sudjelovanjem u znanstvenim, odgojno-obrazovnim i umjetničkim ustanovama HAZU BiH će doprinositi općem kulturnom i gospodarskom razvoju i ugledu Hrvata i drugih naroda u Bosni i Hercegovini, razvijat će razne djelatnosti i inicijative“, rekao je o razlozima i svrsi osnivanja predsjednik HAZU BiH prof. dr. sc. fra Andrija Nikić koji je redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za dijasporu – HAZU/D sa sjedištem u Baselu (Švicarska).

Nositelji djelatnosti i zadataka u HAZU BiH su razredi koje čine redoviti članovi HAZU BiH. U širi sastav razreda ulaze i dopisni članovi i članovi suradnici. U HAZU BiH postoje razredi za društvene znanosti, za humanističke znanosti, za prirodne znanosti, za medicinske znanosti, za književnost i filološke znanosti, za tehničke znanosti, za umjetnosti, te odbori za hrvatski narod u dijaspori i za ekumenske i međureligijske djelatnosti.

„Ovim putem pozivamo sve hrvatske intelektualce iz BiH, kao i one koji nose porijeklo iz BiH, a ne žive u BiH, da nas kontaktiraju i da nam se pridruže“, rekao je predsjednik Skupštine HAZU BiH prof. dr. sc. Milenko Brkić.  Akademija već ima svoj statut, Poslovnik o radu i Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i u tim aktima precizno su navedeni ciljevi, odnosno zadatci, te djelatnost HAZU BiH. U tijeku je izrada internet stranice na kojoj će između ostalog nalaziti svi pobrojani dokumenti, kao i aktivnosti HAZU BiH.{jcomments on}