Novosti

ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O KOMUNIKACIJAMA I INOVACIJAMA U JAVNOJ UPRAVI

konferencija focus
U hotelu 'Hollywood' na Ilidži održana je Međunarodna konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi 'FOCUS' na kojoj se okupilo 80-ak komunikacijskih stručnjaka i uglednih predstavnika iz javnog i privatnog sektora.

Polusatna predavanja održali su dvojica istaknutih komunikacijskih stručnjaka: Simon Jones, direktor Westco Communications i predsjednika Odjela za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije s temom "Moć komunikacije u izgradnji povjerenja i poboljšanju života“ i Alessandro Buttice koji gotovo 30 godina obnaša rukovodeće dužnosti u području komunikacija na najvišim razinama Europske unije s temom „Važnost transparentne komunikacije u javnoj upravi i javnim tvrtkama“. 

U sklopu konferencije održana je panel diskusija pod nazivom „Strateški izazovi komunikacije u javnoj upravi“ koju je moderirala Julijana Mikulić Jurković iz Općine Čapljina. Konferencija se nastavila pozitivnim primjerima iz prakse s temama: "Mala škola transparentnosti-izazov otvorenog proračuna" (Melita Pavlek), "Lideri budućnosti" (Katja Fišink), "Poboljšanje imidža u javnom sektoru" (Nađa Lutvikadić Fočo), „Komunikacija i odnosi s javnošću u lokalnoj zajednici“ (Almedina Porča), „Komentar na Facebooku: Nećete vjerovati netko iz Elektroprivrede odgovara na FB navečer“ (Rajko Šebek i Eleonora Albijanić) i „Korištenje alata novih medija u javnoj upravi“ (dr. sc. Drago Martinović). Predavanje na temu „Mi smo tu zbog vas, a ne obratno – kako PR mijenja javnu upravu“ održao je Krešimir Macan posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za strateško komuniciranje. Dr. Smiljan Vidić načelnik Općine Čapljina održao je predavanje na temu: "JLS projektna komunikacija u službi građana".

Ukupno je sudjelovalo 20 predavača iz 7 zemalja.

Cilj Focus konferencije, održane pod motom bliže ljudima, je okupljanje pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim tvrtkama kako bi raspravljali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima. Focus predstavlja platformu za povezivanje, razmjenu znanja i iskustava te definiranje smjernica novih komunikacijskih procesa.

Na prijedlog predsjednika Organizacijskog odbora FOCUS konferencije Danijela Koletića najavljeno je osnivanje udruge djelatnika za odnose s javnošću u javnoj upravi.

Search